Wat is videotolken?
Het tolken door middel van video is een nuttige verdere ontwikkeling van telefoontolken, dat pas met het wijdverspreide gebruik van snel Internet mogelijk werd. Videoconferencing voor twee of zelfs meer deelnemers is nu eenvoudig mogelijk via het internet met verschillende, al dan niet gratis, programma's en tools. Het inschakelen van het camerabeeld is optioneel te selecteren voor elke deelnemer. U hoort en ziet de gesprekspartner(s) op het display, terwijl de stem via luidsprekers wordt uitgezonden. De transmissie vereist slechts fracties van een seconde, ongeacht hoe ver de deelnemers van elkaar verwijderd zijn. Deze vorm van communicatie wordt vaak gebruikt voor bedrijfsonderhandelingen of vergaderingen, maar ook in de gezondheidssector voor een gesprek tussen arts en patiënt en uiteraard voor privégesprekken.
Waarom videotolken?
We ervaren het allemaal sinds de coronatijden: vanop afstand werken is niet altijd gemakkelijk. Een videotolk kan vanop afstand tolken én kan toch gezichtsuitdrukkingen en non-verbale communicatie zien. Dat maakt dat een videotolkgesprek geschikt is voor langere en inhoudelijk complexe gesprekken. Omdat de tolk zich niet hoeft te verplaatsen, kunnen we – zeker voor sommige regio’s – een uitgebreider aanbod aanbieden. De klant hoeft ook geen verplaatsingskosten te betalen.
Onze service staat tot uw dienst
Wij bieden videotolken voor alle Arabische talen en dialecten en het Riffijns-Berbers, en werken nauw samen met professionele tolken zowel uit België als Nederland. Ons team bestaat uit ervaren taalkundigen met verschillende vakspecialisaties, zodat we ook in het geval van specifieke onderwerpen competente ondersteuning kunnen bieden. Wilt u weten wat de kosten zullen zijn als wij u ondersteunen?
Contacteer ons vrijblijvend via ons contactformulier voor prijzen en kosten voor uw specifieke vraag. Wij zijn uw videotolkdienst voor zowel België als Nederland en, indien nodig, beschikbaar voor vele andere toepassingen.
Abdelmoumen Sahli, Beëdigd vertaler in België sinds 2018, en in Nederland sinds 2021.